Obra oberta (II)

1200475542

Un llibre de Ramon Violant i Simorra
Editorial Alta Fulla, 1979 – 286 pàg.
BIB-ID 1200475542 – CL 398 VIO
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Inclou els treballs:
+ Elaboració del cànem i de la llana al Pallars
+ La indústria casolana del pa al Pallars Sobirà. El gra. Els molins. Els forns. Pastar. Costums i creences
+ Notas de Etnografía pastoril pirenaica. La trashumancia
+ Mitología, folklore y etnografía del fuego en Cataluña

Prosseguint la publicació de l’obra tan suggestiva com poc difosa – i avui pràcticament introbable – de Violant i Simorra, oferim el segom volum d’Obra oberta. Aquest nou volum reuneix quatre treballs ben representatius de dues èpoques en les seves investigacions: l’anterior a 1940 i la posterior a aquesta data. En la primera, Violant i Simorra es dedicà exclusivament a l’arreplega i a l’estudi de material pallarès, i en són una bona mostra l’Elaboració del cànem i de la llana al Pallars i La indústria casolana del pa al Pallars Sobirà, on presta una acurada atenció als oficis populars i a les indústries domèstiques d’aquella comarca catalana.
En la segona etapa, l’autor estengué la seva àrea d’estudi a tot el Pirineu i, al mateix temps, accentuà el seu interès per l’etnologia comparada i per les formes de cultura espiritual: un breu però penetrant estudi sobre els pastors pirinencs i la transhumància i un altre sobre mitologia, folklore i etnografia del foc a Catalunya – veritable aproximació a l’etnologia d’aquest element – ens donen la mesura de la magnitud de les recerques de Violant i Simorra i de l’eixamplament dels seus interessos científics.
El present volum va acompanyat, com el primer, per una Nota de presentació de Ramona Violant Ribera.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s