100 Anys de Biblioteques, i ara què?

1554186820

Coordinació i text: Laura Bertran
Departament de Cultura, 2016 – 38 pàg.
BIB-ID 1554186820 – 027 100
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Les biblioteques públiques tenen un valor inqüestionable en la vida col·lectiva i individual dels ciutadans. De dimensions més extenses o reduïdes, de connotacions més rurals o urbanes i esdevenint miralls dels seus entorns i de les seves realitats més immediates, les biblioteques actuen com a eixos vertebradors de les comunitats.
Precisament per ser equipaments culturals de proximitat de primer nivell, també són els centres on amb major facilitat es detecten i es perceben els canvis d’hàbits, necessitats i tendències de la ciutadania. Alhora, aquests indicadors representen un material valuós a l’hora d’orientar i confeccionar polítiques útils i eficients.
Per això, un cop finalitzada la celebració de l’Any de les Biblioteques, on s’ha commemorat el centenari del naixement de la nostra xarxa de biblioteques públiques al nostre país, amb tot el què ha significat de mirada al passat, ara és un bon moment per fer un exercici de prospectiva i reflexionar sobre el futur: cap a on ha d’anar a partir d’ara el sistema públic bibliotecari?
Aquesta publicació és una invitació a la iniciativa compartida i al debat apassionant perquè aquesta xarxa-motor d’oportunitats continuï creixent i consolidant el model d’èxit que ha estat al llarg d’aquests anys. Tothom hi és convidat!
Presentació de Santi Vila, Conseller de Cultura

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s