Temporada d’Òpera 2014-2015

1554155077

Amics del Liceu, 2014 – 242 pàg.
BIB-ID 1554155077 – 78 TEM
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Una temporada prometedora
El llibre Temporada d’Òpera que edita Amics del Liceu des de la temporada 1991-1992 s’ha convertit en tot un referent per als liceistes i pels aficionats a l’òpera en general. La qualitat de les seves firmes, la profunditat dels seus articles i l’encert en la presentació de cada capítol, mitjançant il·lustracions, avalen la seva llarga trajectòria.
Enguany tots els abonats i espectadors del Teatre podran gaudir d’aquesta obra gràcies a un conveni subscrit amb la nova Junta d’Amics del Liceu, fruit de la voluntat d’ambdues parts de renovar la col·laboració i estrènyer més els vincles.
Per tant, el Llibre de Temporada dels Amics del Liceu esdevé, també, el del Gran Teatre del Liceu. Qualsevol espectador el podrà adquirir a taquilles i a l’interior del Teatre els dies de funció. És un magnífíc complement al Programa de Mà que s’editarà per cada espectacle.
Tot plegat obeeix a la voluntat d’apropar el Teatre a tots els abonats i espectadors, millorant la informació sobre les òperes que s’hi representen. I amb la voluntat de remarcar la vocació internacional del Teatre – a la doble edició en català i castellà s’incorpora una traducció a l’anglès.
La temporada 2014-2015 coincideix amb els 15 anys de la reobertura del Liceu després de l’incendi, un bon motiu per recuperar aquell esperit de col·laboració que va permetre a la societat civil treballar conjuntament amb les administracions públiques per fer renéixer el Teatre i ubicar-lo en la primera línia de l’escena internacional.
El nou curs operístic suposarà l’estrena de la nova directora artística, Christina Scheppelman – coneixedora del Liceu com a assistent del mestre Albin Hänseroth – i del director del Cor, Peter Burian. Són dos contrastats professionals amb una llarga trajectòria internacional.
La seva feina, que s’anirà plasmant al llarg de les properes temporades, permetrà al Liceu mantenir-se en el primer nivell per la qualitat de les seves grans veus, qu eenguany estaran representades, entre d’altres, per les sopranos Liudmyla Monastyrska, Sondra Radvanovsky i Irene Theorin; els tenors Javier Camarena, Charles Castronovo, Gregory Kunde i Ramón Vargas; la mezzosoprano Joyce DiDonato, i el baríton Plácido Domingo.
La nova temporada, sota la influència de Joan Matabosch, sintetitza el nostre esperit: grans obres de repertori amb altres de contemporànies. Tindrem dues òperes bufes: Il barbiere di Siviglia de Rossini i Don Pasquale de Donizetti. Strauss estarà present amb Arabella, dirigida per Antoni Ros-Marbà, i Mozart, amb Così fan tutte. Continuarem amb la Tetralogia de Wagner, amb la segona jornada: Siegfried. I tindrem la visita dels cossos estables del Teatre Mariinski, amb Tristan und Isolde.
El bel canto romàntic està representat per Norma de Bellini i Maria Stuarda de Donizetti. També gaudirem d’I due Foscari i La traviata, amb la direcció escènica de David McVicar, producció amb la qual estrenarem oficialment la temporada. Torna Carmen de Calixto Bieito i, com a representació del segle XX, veurem el doble programa La voix humaine de Francis Poulenc i Una voce in off de Xavier Monsalvatge.
Tot plegat promet una esplèndida temporada.
Joaquim Molins i Amat · President del Patronat de la Fundació del Gran Teatre del Liceu i de la Comissió Executiva (juliol 2014)

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s