Això ho canvia tot

Un llibre de Naomi Klein
Traducció de Mercè Santaulària, Núria Parés i Jordi Boixadós
Editorial Empúries, 2015 – 812 pàg.
BIB-ID 1554217494 – 330.3 KLE
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

El capitalisme vs. el clima
Oblida tot el que creus saber sobre l’escalfament global. La veritat realment incòmoda és que no es tracta de les emissions de diòxid de carboni, sinó del capitalisme. La veritat més amable, però, és que podem aprofitar aquesta crisi existencial per transformar el nostre sistema econòmic fracassat i construir alguna cosa radicalment millor.
En el seu llibre més provocador, Naomi Klein, autora dels best-sellers internacionals La doctrina del xoc i No Logo, aborda el perill més gran que ha amenaçat mai la Humanitat: la guerra del nostre model econòmic contra la vida a la Terra.
Ens han dit que el mercat ens salvarà, quan en realitat l’addicció als beneficis i al creixement ens està enfonsant cada vegada més. Ens han dit que és impossible prescindir dels combustibles fòssils, quan en realitat sabem exactament com fer-ho. Es tracta, senzillament, de trencar totes les regles que imposa el manual del «mercat lliure»: cal frenar el poder de les corporacions, reconstruir les economies locals i recuperar les nostres democràcies.
També ens han dit que els homes som massa cobdiciosos i egoistes per fer front a aquest desafiament. Però, de fet, arreu del món la lluita per la nova economia i contra l’extracció imprudent ja està tenint èxit de formes tan sorprenents com estimulants.
Klein sosté que el canvi climàtic és un toc d’alerta a la nostra civilització, un missatge potentíssim dit en la llengua dels focs, les inundacions, les tempestes i les sequeres. Ja no n’hi ha prou de canviar les bombetes. Ara cal canviar el món, abans que el món canvïi tan dràsticament que ens posi en perill a tots. O saltem o ens enfonsem.
Un cop cada deu anys, Naomi Klein escriu un llibre que redefineix la seva era. No Logo ho va fer amb la globalització. La doctrina del xoc va canviar la nostra forma de pensar sobre l’austeritat. Això ho canvia tot està a punt de capgirar el debat sobre la turbulenta era que plana sobre tots nosaltres.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s