David Copperfield

Un llibre de Charles Dickens
Traducció de Josep Carner
Proa Editorial, 2003 – 780 pàg.
BIB-ID 1554184219 – N DIC
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

La vida de Charles Dickens té alguna cosa de novel·lesca, i no és cap casualitat que faci pensar en personatges i situacions centrals de la seva obra. Especialment a David Copperfield, narrada en primera persona, on reprèn aspectes autobiogràfics en construir l’odissea del seu protagonista. La crueltat del padrastre, la tirania del mestre, la malícia dels impostors i els amors enganyosos creen un ambient de misèria material i moral que només el protagonista, sol, en distanciar-se de la pròpia experiència, pot capgirar amb fortuna. David Copperfield, l’obra preferida per l’autor, mostra el Dickens més crític amb les desgraciades conseqüències del sistema capitalista sorgit amb la revolució industrial.
El lector català té a l’abast el luxe de llegir aquesta obra mestra de la literatura anglesa en una brillant traducció de Josep Carner.

Charles Dickens (1812-1870) tingué una infantesa difícil que el marcà per sempre més. Després d’exercir diversos oficis, es va dedicar al periodisme, activitat que li va permetre de donar sortida a la vocació literària. L’aparició de Pickwick, novel·la de to jovial, fou tot un esdeveniment. Però la popularitat i el prestigi de l’autor no feren sinó augmentar amb la publicació d’Oliver Twist, David Copperfield i Grans esperances, on Dickens combina el sentimentalisme i la denúncia social amb una sinceritat que encara avui commou els lectors.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s