Madame Bovary

Un llibre de Gustave Flaubert
Traducció de Ramon Xuriguera
Revisada per Joaquim Sala Sanahuja
Proa Editorial, 2003 – 372 pàg.
BIB-ID 1554184192 – N FLA
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Quan es va publicar Madame Bovary, el 1857, la societat francesa va rebre l’obra de Gustave Flaubert (1821-1880) enmig d’escàndol i consternació. La conducta de la protagonista, Emma Bovary – retrat d’una dona de províncies insatisfeta, educada dins l’esquema burgès de l’època que la porta a viure en un món irrealment romàntic -, va ser considerada immoral, i es va promoure un judici contra la novel·la i contra l’autor. La posterior absolució de Flaubert va donar a l’obra el reconeixement del públic i una gran difusió. Avui, Madame Bovary és considerada una de les obres mestres de la literatura universal.

Gustave Flaubert (Rouen, 1821 – Croisset, 1880) es va consagrar des de molt jove a la literatura. Entre 1837 i 1848 va escriure narracions i novel·les que foren precedents o primeres versions de les obres que va deixar a partir de 1856: Madame Bovary, primer; Salambó, el 1862; L’educació sentimental, set anys després; Les temptacions de Sant Antoni, el 1874; Tres contes, el 1877; i, en morir, Bouvard i Pécuchet i el Diccionari de tòpics. Recordat per la seva obsessió per l’estil i per la seva crítica de la mentalitat burgesa, Flaubert s’inscriu entre els més grans exponents de la cultura europea moderna.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s