Madame Bovary

Un llibre de Gustave Flaubert
Traducció de Ramon Xuriguera
Revisada per Joaquim Sala Sanahuja
Proa Editorial, 2003 – 372 pàg.
BIB-ID 1554184192 – N FLA
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Quan es va publicar Madame Bovary, el 1857, la societat francesa va rebre l’obra de Gustave Flaubert (1821-1880) enmig d’escàndol i consternació. La conducta de la protagonista, Emma Bovary – retrat d’una dona de províncies insatisfeta, educada dins l’esquema burgès de l’època que la porta a viure en un món irrealment romàntic -, va ser considerada immoral, i es va promoure un judici contra la novel·la i contra l’autor. La posterior absolució de Flaubert va donar a l’obra el reconeixement del públic i una gran difusió. Avui, Madame Bovary és considerada una de les obres mestres de la literatura universal.

Gustave Flaubert (Rouen, 1821 – Croisset, 1880) es va consagrar des de molt jove a la literatura. Entre 1837 i 1848 va escriure narracions i novel·les que foren precedents o primeres versions de les obres que va deixar a partir de 1856: Madame Bovary, primer; Salambó, el 1862; L’educació sentimental, set anys després; Les temptacions de Sant Antoni, el 1874; Tres contes, el 1877; i, en morir, Bouvard i Pécuchet i el Diccionari de tòpics. Recordat per la seva obsessió per l’estil i per la seva crítica de la mentalitat burgesa, Flaubert s’inscriu entre els més grans exponents de la cultura europea moderna.

1 Comment

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s