Memòria d’actuacions 2015

Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, 2016 – 30 pàg.
BIB-ID 1554183887 – CL 502 PAR
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Amb la present Memòria d’actuacions 2015, volem donar a conèixer la gestió efectuada durant aquest any. La memòria s’organitza en funció dels diversos àmbits d’actuació i les línies de treball que realitza l’equip de gent que hi treballa, i que busca en la seva feina protegir, conservar, difondre i endinsar-se en el coneixement dels valors i les singularitats del nostre Parc Nacional, l’únic dels 15 existents a l’Estat espanyol en territori català.
El 60è aniversari del Parc ha marcat gran part de les activitats que s’han desenvolupat al llarg de l’any. S’ha publicat una edició especial en paper del Portarró, el núm. 35. S’han projectat 8 sessions, en diverses localitats, de Pirineu recuperat, un recull de documents fílmics dels anys 20 i 30 de la zona del Parc, en el marc del Cicle de Cinema. S’ha organitzat a Boí el 2nd EUROPARC Youth Conference, una extensió del programa Junior Ranger d’EUROPARC per als joves que per edat l’han d’abandonar però volen seguir participant, amb xerrades teòriques i aplicacions pràctiques sobre diversos eixos temàtics. També s’ha organitzat a la tardor l’International Workshop: The High Mountain in a Changing World, d’Espot, on 18 especialistes han analitzat les condicions canviants del medi natural a l’alta muntanya.
Cap a mitjans d’any, i mitjançant el Decret 115/2015, de 22 de juny, es determina que correspon al Departament de Territori i Sostenibilitat l’exercici de les atribucions pròpies de l’Administració de la Generalitat en l’àmbit del medi natural i la biodiversitat, quedant doncs el Parc adscrit a la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural d’aquest Departament. El nombre total de visitants del Parc ha ascendit a 525.067 persones, un 8% més que l’any anterior.
Enguany el Parc es certifica com a Destinació de Turisme Familiar dins de la Vall de Boí, convertint-se en la quarta destinació d’interior de Catalunya en aconseguir aquest segell atorgat per l’Agència Catalana de Turisme (ACT). També tres nous refugis han obtingut la certificació AMED que lliura l’Agència de Salut Pública per promoure l’alimentació mediterrània com a model saludable: el Josep Maria Blanc, el d’Amitges i l’Estany Llong.
I per finalitzar destacar que la UNESCO he declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat les Festes del Foc del Solstici d’Estiu dels Pirineus, que es celebren a 63 municipis d’ambdós costats del Pirineu, alguns dels quals formen part de la zona d’influència socioeconòmica del Parc. La distinció ha coincidit amb la commemoració dels 15 anys de la declaració com a Patrimoni Mundial de la Humanitat de les esglésies romàniques de la vall de Boí.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s