Presentació del llibre “La filla del Nord”

Presentació del llibre

La filla del Nord

de M. Dolors Millat
filla de Casa Conqués de Sort

Dijous 13 d’abril, a les 7 de la tarda
a la Biblioteca Pública de Sort
Av. Diputació, 20 (plànol)

La presentació anirà a càrrec de l’alcalde Raimon Monterde, del narrador Carles Alcoy, que llegirà fragments de l’obra, i de M. Dolors Millat, autora del llibre

També es presentarà el club de lectura Vetllades Literàries, que en la primera trobada (juny 2017) debatrà aquest llibre

Sinopsi

La problemàtica dels indis del nord del Canadà és el rerefons d’una història d’amor, d’amistat i de superació personal d’una jove que viu a Nova York.

La Berthe deixa Nova York i la llibreria on treballava i busca el seu lloc al Canadà de la infantesa, primer a Mont-real i després a la reserva índia d’Uashat, on es retroba amb en Maikaniss, el seu amic d’infantesa, ara convertit en un activista dels drets del indígenes.

El periple geogràfic de la Berthe serà també una recerca personal amb moltes trampes i grans satisfaccions. Com és la vida dels indis innus en uns boscos que perden terreny cada dia davant de grans projectes industrials? Què tenen en comú els caçadors nòmades de la regió boreal amb els habitants de Nova York, del Pallars o de Barcelona?

La filla del Nord és una història de coratge d’amors i desamors, d’amistats i traïcions, de família i desarrelament.

+ Vols fer un tast de l’obra? Descarrega’n un fragment! (pdf)
+ info Proa Editorial (www)

L’autora

Maria Dolors Millat Llusà (Sort, 29 de maig de 1959) és una escriptora, poeta i docent. Llicenciada en història antiga per la Universitat de Barcelona. El 1987 va marxar a viure a Mont-réal, on va entrar en contacte amb els tallers d’escriptura creativa.

L’any 1993 va fundar l’Aula de Lletres, la primera escola d’escriptura de Catalunya que posteriorment esdevindria l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, de la qual va ser cap d’estudis durant quatre anys. Posteriorment, ha fundat i dirigit la Escuela de Escritores Alonso Quijano a la Manxa.

Amb el seu nom ha publicat les novel·les Quirat i mig (2012), Terra inhòspita (2013), així com els reculls de poemes Lunas de arena (2007) i Al batec de la terra (2007). A més, amb el pseudònim Lola Sabarich, ha escrit obres sobre la temàtica de l’escriptura literària: Cómo mejorar un texto literario: un manual práctico para dominar las técnicas básicas de la narración (2001); El oficio de escritor: todos los pasos desde el papel en blanco a la mesa del editor (2000)

+ Per saber-ne més: Qui és Qui de les Lletres Catalanes (www)
+ Entrevista AraLlegim (pdf)

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s