Les falles del Pirineu

Un llibre d’Oriol Riart Arnalot i Sebastià Jordà Ruiz
Pagès Editors, 2016 – 215 pàg.
BIB-ID 1554183337 – CL 394 RIA
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

L’Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà
Actualment, per la vetlla de Sant Joan és quan se celebra la festa del foc per excel·lència. Arreu de l’arc mediterrani hi ha celebracions amb multitud de variants del foc: fogueres, petards i castells de foc. Però una de les celebracions més antigues és la de les falles, als Pirineus.
Més enllà del relat popular, les falles són una festa tradicional, ben sentida i diferenciada de la resta de festes per part de les poblacions que la celebren. Però per damunt de tot, és una festa arrelada i adaptada al seu entorn natural més immediat, fet que condiciona l’element material de la festa i genera diferents modalitats de falles i processos per el·laborar-les.
En aquest llibre, fruit de dos treballs de recerca previs, es retrata la festa actual en les diferents poblacions i es documenten els canvis als quals s’ha vist sotmesa per tal de garantir-ne la continuïtat fins arribar a ser el que és avui dia.

1 Comment

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s