Estiu del 38

Un llibre de Colm Tóibín
Traducció i edició de Joana Pena
Il·lustracions de Jordi Jové
Edicions Salòria, 2016 – 63 pàg.
BIB-ID 1554183030 – CL N TOI
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Colm Tóibín (Enniscorthy, 1955) és un dels escriptors irlandesos contemporanis més importants. Autor d’una trentena de llibres, molts de renom internacional, i receptor d’alguns dels principals premis literaris, com el Booker Prize, la seva novel·la Brooklyn va donar peu a la pel·lícula del mateix títol nominada als Oscars de l’Acadèmia de Hollywood del 2015.
L’autor passa els estius a Farrera, al Pallars Sobirà, i durant la Transició va viure a Barcelona. La seva vinculació amb Catalunya és intensa i constant, cosa que fa que gairebé sigui considerat com un autor de casa.

Estiu del 38, publicat a The New Yorker el 4 de març del 2013, és un conte ambientat al Pirineu català, a la Pobla de Segur, durant la Guerra Civil i la postguerra, una història d’amor i de secrets del passat que vénen fins al present. Una història sobre com la vida de les persones, construïda a partir del dolor i de la mentida, pot convertir-se en alegria i veritat.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s