Inventari d’esglésies (IX)

Un llibre de Josep M. Gavín
Arxiu Gavín, 1981 – 163 pàg.
BIB-ID 1224934706 – CL 726 GAV
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Pallars Sobirà
(…) Donant un cop d’ull a les pàgines on figuren les llistes de les esglésies capelles veureu que hi ha tres classificacions:
La primera presenta, en classificació alfabètica, els noms de les advocacions de totes les esglésies i capelles de la comarca [290 en total], amb notícies del municipi o agregat al qual pertanyen i el nom abreujat de la comarca: Pallars Sobirà és abreujada P.Sob.
La segona llista conté tots els municipis per ordre alfabètic i, dins cadascun, tots els edificis religiosos existents, fent notar amb caràcters diferents els ja desapareguts o mancats de localització.
La tercera llista conté ordenats els topònims, la qual cosa facilita la recerca de noms que altrament no serien trobats i ocasionalment pot interessar els especialistes.
Hom podrà comprovar que cadascuna de les fotografies va acompanyada de la seva situació als mapes topogràfics militars, amb el número del fulls, els graus, els minuts i els segons. Amb aquesta referència serà facilíssim de trobar qualsevol punt en els mapes, fent convergir les coordenades que donem amb un parell de regles. (…)
Fragment de la presentació de l’autor

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s