Manual del cant coral

Un llibre de Gerard Ramon i Cañellas
Impremta Costa i Borràs, 2009 – 81 pàg.
BIB-ID 1554181753 – 784 RAM
Més informació a la pàgina web de la Biblioteca de l’Institut Sòl-de-riu (enllaç)

Presentació
Aquest manual no és més que l’experiència acumulada al capdavant de la direcció del Cor Iúbilo, d’Alcanar (1990-2006), i dels anys com a professor de cant i conjunt vocal a l’Escola Municipal de Música d’Alcanar.
Durant tot aquest temps no he trobat en una sola publicació totes les vessants necessàries per exercir correctament la direcció. He hagut de consultar diferents llibres de diferents temàtiques i assistir a cursos de direcció i d’altres per tenir una visió àmplia del que ha de ser la direcció coral.
És per això que us presento aquest manual. Un manual que hagués consultat de manera contínua i que de ben segur tindria damunt del piano al local d’assaig.
Tota aquesta informació que he anat acumulant durant el temps, l’he ordenada perquè qui vulgui pugui consultar en un sol llibre totes les qüestions que, trobo, poden ser útils per formar-se inicialment com a cantaire i també com a director.
És un llibre que pretén donar solucions directes a qüestions que es poden presentar en qualsevol moment, com a cantaire o com a director.
Parteix d’una base teòrica necessària, per passar a qüestions eminentment pràctiques.
En aquest manual s’inclouen formularis de control i registre de dades dels cantaires perquè se’n pugui fer el seguiment.
En la redacció d’aquest manual he volgut fer constar en tot moment la meva experiència. Allò que m’ha donat més bon resultat.
Vull donar les gràcies a totes aquelles persones que m’han ajudat durant tots aquests anys, però sobretot a l’Ajuntament d’Alcanar, per l’interès en la difusió d’aquest llibre.
També vull agrair al mestre Toldrà que acceptés d’escriure el pròleg.
A tots aquells que estimeu el cant coral, vull dir-vos que ja teniu una eina per treballar. I a partir d’aquí que cadascú completi la seva formació com més li convingui.
Gerard Ramon i Cañellas · Director de corals

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s