El Pirineu fa 60 anys

Un llibre de Roser Banyeres, Jaume Barrull i Jordi Rulló
Edicions de la Clamor, 2017 – 95 pàg.
BIB-ID 1554180439 – CL 910.4 BAN
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Un record de l’obra de Josep Maria Espinàs
Aquest 2017 es compleixen 60 anys del
Viatge al Pirineu de Lleida de Josep Maria Espinàs, publicat el 1957 per l’Editorial Selecta i que va constituir el primer pas d’una llarga sèrie de viatges amb el títol genèric A peu per…, motiu pel qual aquest llibre va ser rebatejat més tard com A peu pel Pallars i la Vall d’Aran. Espinàs, que enguany fa 90 anys viscuts amb plenitud, es declara paisatgista de persones en l’entrevista que clou aquesta obra, que intenta ser un homenatge a l’autor i a la terra que va recórrer l’any 1956, quan els turistes eren estiuejants.

Roser Banyeres · Periodista de la secció de Cultura de Segre, intenta en aquesta obra reconstruir el llibre d’Espinàs a partir dels personatges que encara hi són o amb converses amb els seus hereus. És autora del llibre Lleida, fonts i escultures amb Lleonard Delshams.
Jaume Barrull i Jordi Rulló · Escriptor i periodista el primer, fotògraf el segon, són els responsables de la recerca i la tria de tot el material fotogràfic que il·lustra aquest llibre. Ha estat una feina feixuga i rigorosa de buidat d’arxius públics i privats.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s