Natura i cultura al Pirineu

Societat Andorrana de Ciències, 2016 – 231 pàg.
BIB-ID 1554179477 – CL 502 TRO
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Prada de Conflent va acollir el dissabte 24 d’octubre de 2015 les XII Trobades Culturals Pirinenques, sota el títol Natura i cultura al Pirineu. El programa va incloure una dotzena de ponències dedicades a diferents aspectes d’aquesta temàtica, com ara El Camí Cardoner del Cadí, per on es transportava la sal cap al Pirineu, a càrrec de l’historiador i president de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, Lluís Obiols; Trementinaires, de l’oblit a la identitat, amb Isidre Domenjó i Coll, tècnic de cultura del Consell Comarcal de l’Alt Urgell; i Amb les cames i amb el cor: vindicar l’excursionisme primigeni, a càrrec de Jordi Pasques, escriptor i fundador del Grup Excursionista d’Oliana.
En el marc de les Trobades també es presentà el llibre Patrimoni i turisme al Pirineu: 11s Trobades Culturals Pirinenques, que recopila les intervencions dutes a terme a Esterri d’Àneu el 25 d’octubre del 2014. L’acte el va dur a terme Josep Santesmases, vicepresident segon de l’Institut Ramon Muntaner.
Les activitats es van organitzar conjuntament pel Casal de Conflent, l’Àmbit de Recerques del Berguedà, els Amics de Besalú i el seu Comtat, el Centre Cultural Català del Vallespir, el Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès, el Centre d’Estudis Ribagorçans, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, l’Institut d’Estudis Aranesi, l’Institut d’Estudis Ceretans, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell i la Societat Andorrana de Ciències.
En podeu trobar l’enllaç i la relació completa de ponències que es van presentar en aquest enllaç.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s