Etheria

Un llibre de Coia Valls
Ediciones B, 2016 – 405 pàg.
BIB-ID 1554218309 – N VAL
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Una dona que trenca amb el seu petit i còmode univers per explorar nous horitzons.
Un viatge farcit d’incerteses, encontres i intrigues al voltant d’un llibre que pot ajudar a canviar la història.
I, contra tot pronòstic, aquella certesa que l’assalta: compartir límits suposa generar vincles, anar més enllà del que ens haguèssim atrevit a somiar.

El darrer terç del segle IV és un període de canvis profunds. Els valors s’inverteixen i els perseguits es converteixen en perseguidors. El Senat romà està dividit i la permanència de l’estàtua de la Victòria és el símbol de l’enfrontament entre pagans i cristians.
En aquest escenari de fi d’una civilització, l’Etheria, una dona noble de la Gal·lècia emparentada amb l’emperador Teodosi, emprèn un viatge a Terra Santa perseguint el seu somni. Durant el seu pas per Lucus Augusti, Cesaraugusta, Tàrraco, Bàrcino, Gerunda, Roma i altres ciutats, escriurà un diari per transmetre aquesta experiència a les seves deixebles.
Sovint, però, les coses no són com les havíem previst. L’aparició d’Irene d’Aveleda, una patrícia que, sota l’aparença de lluitar per una causa noble, cerca venjança, obligarà la pelegrina a prendre decisions insospitades i enfrontar-se a les seves pròpies contradiccions.
Dues dones capgiren els seus destins en aquest calidoscopi d’un temps en crisi. Un cant a la tolerància i l’amistat, a la capacitat de convertir el viatge en una apariència de vida. Perquè res no està escrit a les estrelles.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s