(In)satisfets

Un llibre de Jaume Barberà
Rosa dels Vents, 2016 – 206 pàg.
BIB-ID 1554218330 – 613 BAR
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

La perillositat d’una addicció: ús i abús de psicofàrmacs.
Catalunya és un dels països del món on es consumeixen més hipnosedants: el 13,6% de persones entre quinze i seixanta-quatre anys en prenen, suposadament per superar la tristesa, la depressió, les preocupacions, els desenganys, els fracassos, el malestar, els amors i desamors, els dolors musculars, l’insomni, etc.
Per què? Per què passa això en un país on tenim bona convivència, bon clima, bona gastronomia i una societat civil activa? Tanta insatisfacció hi ha? Tant mal de vida? Quin paper tenen els metges en l’elevant consum de tranquil·litzants? I la indústria farmacèutica? Què ens passa? Quins són els nostres mals?
Amb entrevistes a professionals reconeguts de l’àmbit de la salut i de la filosofia, Jaume Barberà ens obre els ulls davant la lleugeresa amb què es recepten psicofàrmacs i també davant les ànsies d’immediatesa amb què exigim que se’ns solucioni qualsevol trasbals emocional o físic.
El catedràtic de Farmacologia, el Dr. Joan Ramon Laporte, ens explica que els psicofàrmacs són perillosos; el psiquiatre Dr. Jorge L. Tizón intenta esbrinar què ens passa; la Dra. Carme Valls Llobet, endocrinòloga, ens parla de com es maltracta la dona amb els psicofàrmacs; i l’epidemiòleg Dr. Miquel Porta tracta un tema d’abast general: la perillositat dels compostos químics que s’acumulen al cos humà. Finalment conversem sobre la insatisfacció i la infelicitat amb el Doctor en Filosofia Xavier Antich.

Aquest no és un text d’autoajuda. No hi ha els deu passos que hem de seguir per ser feliços. No. En aquest llibre trobarem informació que mai abans ningú no ens havia donat. I ens sorprendrem. Després de llegir-lo, tindrem molta més informació per decidir lliurement si volem continuar prenent psicofàrmacs o per començar a prendre’n en cas que ens en receptin.
Un llibre positiu i optimista que ens dóna eines per viure millor i ens fa creure més en nosaltres mateixos.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s