El viatge

Un llibre de Francesca Sanna
Editorial Impedimenta, 2016 – 40 pàg.
BIB-ID 1554217838 – I2 SAN
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

XVII Premi Llibreter 2016
El relat en primera persona del tortuós periple que emprendrà una família per escapar dels horrors de la guerra i poder formar una nova llar.
Aquest llibre de belles il·lustracions explora, amb gran sensibilitat, les difícils decisions que pren una família en abandonar la seva llar per escapar del caos i la tragèdia. L’impressionant debut de Francesca Sanna en el món de la il·lustració transmet al lector, de manera subtil però contundent, la resistència de l’esperit humà davant l’adversitat i el meravellós poder de l’esperança.

Nota de l’autora
El viatge explica, en realitat, molts viatges diferents. Tot va començar després d’escoltar la història de dues noies que vaig conèixer en un camp de refugiats a Itàlia. De seguida vaig entendre que rere els seus viatges s’hi amagava una força profundament conmovedora. A partir de llavors, em vaig dedicar a fer moltes entrevistes a immigrants de diverses nacionalitats amb la intenció de recopilar les seves terribles experiències. Al setembre de 2014, quan vaig començar a estudiar Il·lustració en el Màster d’Art de l’Acadèmia de Lucerna, ja sabia que volia fer un llibre on s’expliquessin totes aquestes històries. Cada dia apareixen notícies on es parla d’«immigrants» o «refugiats», però poques vegades tenim l’oportunitat d’escoltar les vivències d’aquells que han hagut d’abandonar la seva llar. Aquest llibre és un collage de totes aquestes històries personals i mostra la immensa força dels seus protagonistes.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s