Carol

Un llibre de Patricia Highsmith
Traducció de Montserrat Morera
Els Llibres de l’Avenç, 2016 – 331 pàgs.
BIB-ID 1554218064 – N HIG
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

S’acosta el Nadal i Therese treballa de venedora en uns grans magatzems de Nova York, quan una dona atractiva s’atansa al seu taulell. Therese no està preparada per l’impacte de l’enamorament. Als dinou anys i sense família, tot just s’està obrint camí a la gran ciutat i ambiciona treballar en el món del teatre. Però té una feina que no li agrada i un xicot que no s’estima prou. En canvi, Carol, ja a la trentena, és una dona sofisticada, una mestressa de casa a punt de divorciar-se i d’iniciar una batalla legal per la custòdia de la seva única filla. Therese se sent irresistiblement atreta per Carol, i totes duen inicien un viatge que no saben on les durà.

Després de debutar amb l’èxit d’Estranys en un tren, Patricia Highsmith va haver de publicar aquesta segona novel·la amb pseudònim. Amb el suspens característic de l’autora i amb tota la força d’una història d’amor, retrata magníficament l’ambient de la Nova York dels anys cinquanta. Ara ha estat portada al cinema (també disponible a BiblioSort), en la que és considerada una de les millors adaptacions de l’obra de Highsmith, amb Cate Blanchett com a protagonista.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s