Vetllades Literàries – “L’altra”

vetllades-literàries-altraVETLLADES LITERÀRIES
DE LA BIBLIOTECA PÚBLICA DE SORT

Trobada del Club de Lectura
a propòsit de la novel·la L’altra, de Marta Rojals

Dissabte 24 de març, a les 5 de la tarda (17.00 h)
a la Biblioteca Pública de Sort
Av. Diputació, 20 (plànol)

Les Vetllades Literàries són les trobades del Club de Lectura de la Biblioteca Pública de Sort en un ambient distès i desenfadat per a compartir opinions i valoracions al respecte dels títols que els/les integrants del Club hagin triat amb anterioritat.

La participació en el Club de Lectura és lliure i gratuïta, tothom que hi estigui interessat es pot adreçar a la Biblioteca per sol·licitar en préstec o descàrrega electrònica gratuïta el títol a comentar o bé participar en la Vetllada Literària sense cap més compromís.

L’altra

Ambientada a la Barcelona d’ara, “L’altra” mostra un present en què l’esperança s’engruna i el passat es converteix un equipatge perillós, un context on la protagonista comença una relació adúltera amb un noi que té gairebé 20 anys menys que ella.

L’Anna, Annona, Nona. Dissenyadora gràfica per accident, autònoma de la vida, introspectiva, sempre calculant, equilibrant la balança, posant el comptador a zero per continuar endavant.

I en Manel, Nel, Nelet, la seva parella, tan a prop i tan lluny, tanta necessitat i tanta ràbia soterrada.

És fàcil les coses canvïin de sobte, i a la Barcelona d’avui això no és una excepció: una inquilina imprevista, una família que exigeix, la crisi que ofega, una transformació vital que s’imposa.

Com serà que l’Anna pugui equilibrar les coses, recalcular la trajectòria, continuar amb la seva vida cuirassada? Si és que pot, perquè aquests no són els únics canvis inesperats que s’acosten.

L’autora

Marta Rojals (la Palma d’Ebre, 1975) és una escriptora, articulista i arquitecta catalana. Es llicencià en arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya on s’especialitza en teoria, història i crítica, la qual cosa li permet traduir i editar publicacions d’arquitectura. Ha col·laborat amb Vilaweb, les revistes L’AvençDescobrir i el diari Ara.

El 2011 debutà amb la novel·la Primavera, estiu, etcètera, que se centra en la vida de l’Èlia, una jove que després de quedar-se sense feina i sense parella torna al poble on va créixer. Això farà que la protagonista es replantegi moltes coses. La novel·la va gaudir d’una gran acceptació tant pel públic com de la crítica, arribant fins a la tretzena edició.

El gener del 2014 va publicar la seva segona novel·la, L’altra, enmig d’una gran expectació i un ràpid reconeixement per la crítica. El març del 2015 va publicar amb l’editorial Sembra No ens calia estudiar tant, una selecció d’articles d’opinió publicats prèviament a Vilaweb.

+ Per saber-ne més: Viquipèdia (www)
+ Entrevista al digital Núvol (www)
+ Seguiu el seu perfil Twitter amb articles i ressenyes (@replicanta_)

 

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s