Les altes capacitats a l’escola inclusiva (Màgic Mundis)

Un llibre de Maria S. Dauder
Horsori Editorial, 2016 – 122 pàg.
BIB-ID 1554176182 – 373.3 DAU
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Màgic Mundis, la segona part de Dan i Nica. Els viatges de la Boleta Mundis, és el quart llibre d’una col·lecció de contes per treballar a l’aula inclusiva amb nens d’altes capacitats. Aquest volum està dirigit a les ments més menudes que destaquen per una capacitat excepcional, les quals, ja a P3 o P4, són capaces de llegir, anomenar les formes planes i amb volum, i recitar les capitals del món. Però, moltes vegades, aquests casos no es detecten a primer cop d’ull. Es tracta de canalla que potser, tot i semblar que no escolta i que sempre està jugant, sap respondre quan el mestre li pregunta i mostra una gran curiositat per saber coses que als altres companys de la seva edat no els interessen.
Com poden, els docents i els pares, utilitzar aquest llibre per ajudar a aquests nens i nenes?
Per exemple, en lloc de treballar la geometria a partir del dibuix de sempre a la pissarra, es pot tractar a partir d’uns divertits iglús que ens expliquen quina forma els agradaria tenir (Conte polar).
En el llibre hi ha tot tipus de temes per poder treballar a classe i a casa que pertanyen a aquestes edats curriculars: els transports, la meteorologia, els continents, els animals, la història… A més, cadascuna de les aventures proposa tasques creatives de motricitat fina, que és allò que cal potenciar en aquestes etapes educatives. I tot amb grans dosis de màgia, il·lusió i fantasia!

La col·lecció Manuals vol ser un instrument útil, pràctic i didàctic al servei del professorat de tots els nivells educatius que vulguin ampliar o reforçar els seus coneixements, o bé que busquin noves propostes assequibles i atractives amb les quals treballar a classe.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s