Celebració del Dia Mundial de la Poesia

L’Ajuntament de Sort s’ha adherit a la celebració del Dia Mundial de la Poesia que aquest 21 de març ha impulsat la Institució de les Lletres Catalanes amb actes commemoratius i recitals poètics arreu de Catlaunya, especialment en l’àmbit de les biblioteques públiques.

L’acte, que ha tingut lloc aquest vespre a la Biblioteca Pública de Sort i que va comptar amb l’assistència de 30 persones, ha tingut per objectiu, d’acord amb els criteris fixats per la UNESCO, recolzar la diversitat lingüística mitjançant l’expressió poètica, especialment pel que fa referència a les llengües minoritàries, i promoure l’ensenyament de la poesia tot fomentant la tradició oral dels recitals pètics.

Precisament en la seva introducció el senyor Pere Báscones, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sort, ha fet referència a la tradició de cultures nòrdiques d’aprofitar les trobades i celebracions per a la lectura espontània de poemes, sovint acompanyades de música, com a quelcom desitjable de traslladar a la nostra quotidianeïtat.

Així, els alumnes de l’INS Hug Roger III, amb el recolzament del seu professorat, han dut a terme la lectura del poema oficial de la jornadaLa poesia de Marc Granell, en un ampli ventall d’idiomes que estan representats al centre: català, castellà, anglès, francès i àrab.

Tot seguit els mateixos alumnes han dut a terme un recital de poesies seleccionades d’autors pirinencs, alguns d’ells molt arrelats al Pallars Sobirà com és el cas d’Anton Sala-Cornadó, molt lligat a Tírvia fins a la seva mort, o Maria Dolors Millat, autora de diversos novel·les i poemaris.

En la seva intervenció, Lluís Llobet, director del Centre d’Art i Natura de Farrera, ha presentat a l’artista resident que l’ha acompanyat en la lectura de diversos poemes, Lucía Argüelles, i ha fet referència a la tasca del Seminari de Traducció Poètica de Farrera, del qual ja s’han celebrat 24 edicions fins a la data, cadascuna amb l’edició de la seva corresponent monografia, i que reuneix autors d’una literatura estrangera amb poetes catalans i traductors, en un joc de veus poètiques.

Per acabar s’ha obert un torn d’intervenció lliure on tothom que ha volgut ha tingut la llibertat de llegir els poemes triats personalment qualsevulla que fos la llengua en què estaven escrits, arrencant tot sovint els aplaudiments del públic assistent.

L’Ajuntament de Sort està molt satisfet de la iniciativa i ha emplaçat els assistents a continuar difonent la poesia mitjançant el préstec i la lectura de les obres disponibles a la nodrida secció de poesia de la Biblioteca Pública.

 

 

1 Comment

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s