Elles! 65 dones oblidades de la Història

Un llibre d’Agnès Rotger
Institut Català de les Dones, 2017 – 144 pàg.
BIB-ID 1554174157 – B 92 ROT
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

Hi ha una dita que afirma que la Història l’escriuen els poderosos. I si repassem els llibres d’Història, comprovarem fàcilment que la frase no va gens desencaminada: la majoria dels noms escrits en majúscules que ens han arribat són de poderosos, d’homes poderosos. Però de protagonistes de la Història n’hi ha molts més. Moltes més.

Matemàtiques, escriptores, aviadores, compositores, metgesses, dibuixants… Monges rebels, reines astutes, guaridores humils, activistes valentes… Totes les dones que apareixen en aquest recull ens mostren, amb la seva vida, que la Història també s’escriu en femení. I si fins ara els seus exemples de fortalesa, coratge i perseverança s’han mantingut silenciats, ara les hem de recordar i reivindicar més que mai. I amb majúscules.

Aquest llibre recupera i dona visibilitat a 65 dones, totes d’arreu dels Països Catalans, que l’Institut Català de les Dones rescata de l’oblit coincidint amb el 125è aniversari del naixement d’Aurora Bertrana, una altra dona rebel i inconformista amb la societat que li va tocar viure, i una figura imprescindible per conèixer la nostra Història.

 

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s