Contacontes “Famílies”

Dimecres, 23 de maig,
a 2/4 de 6 de la tarda (17.30h)
Lloc: Biblioteca Pública de Sort (plànol)

La família constitueix la unitat bàsica de la societat, és el primer nucli afectiu i social de l’infant i representa la primera i més important xarxa de suport per a les persones i, per això, és una de les peces fonamentals de la societat.

Actualment trobem una gran varietat de models familiars que són el reflex de la diversitat en què vivim i d’això tractarà el contacontes Famílies: del fet que de famílies no n’hi ha dues d’iguals i totes són meravelloses i també dels rols dels membres que en formen part, per reflexionar sobre la visibilització i valoració de les feines domèstiques i les tasques de cura com a responsabilitat compartida entre tots els membres de la família.

S’explicaran 3 contes

Quin embolic de família!

Després d’una separació la vida segueix el seu curs. El protagonista d’aquest conte veu com la seva família es va ampliant a partir de la separació dels seus pares: el seu pare viu amb la seva nova parella i la seva filla, i la seva mare està embarassada del seu nou company. Com acceptarà els nous membres de la família?

Amb la Tango són tres

El Roy i el Silo són dos pingüins mascles que viuen al zoo de Nova York. Junts construeixen un niu per acollir un nou membre per a la família, però no tenen cap ou per covar. Un cuidador, en veure-ho, els en posa un que ha fecundat una altra parella (mascle i femella), i el Roy i el Silo fan torns per incubar-lo. D’aquest ou, en neix la Tango. Basat en una història real, Amb la Tango són tres és un album il·lustrat que convida a la reflexió i segurament posa un gra de sorra per a l’educació en la tolerància.

El llibre dels porcs

Quan la senyora Garrí se’n va de casa, farta de fer totes les feines de la llar sense que cap membre de la família l’ajudi, ni el seu marit ni els seus fills sabran fer-se res: ni el menjar, ni els llits, ni la neteja. Es descuidaran d’ells mateixos i cada cop es tornaran més bruts. El dia que la mare torni, tot canviarà i s’adonaran que han d’ajudar en les tasques diàries. Un llibre educatiu per a que nens i nenes vegin les feines de casa d’una manera més amena i col·laborin a fer-les.

Del 21 al 31 de maig podreu trobar una selecció de llibres sobre diversitat familiar disponibles a la Biblioteca Pública de Sort

Si voleu aprofundir i conèixer més llibres sobre famílies consulteu

http://xtec.gencat.cat/web/.content/projectes/lectura/gustperlalectura/materialdidactic/documents/primaria/families_introduccio_i_proposta_VS_complet.pdf

Activitat organitzada per
Consell Comarcal del Pallars Sobirà / SIAD Pallars Sobirà / Biblioteca Pública de Sort

Amb el suport de
Institut Català de les Dones

 

1 Comment

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s