Un llibre de Joan-Andreu Rocha Scarpetta
Pròleg d’Enric Vendrell i Aubach
Viena Edicions, 2017 – 397 pàg.
BIB-ID 1554173509 – 791.4 ROC
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)
Des dels seus orígens, el cinema ha sentit fascinació per les religions: les històries sagrades, els personatges sagrats, els misteris, les manifestacions del mal… I, a la inversa, les diverses tradicions religioses han mirat el cinema sovint amb interès, a vegades amb recel i a vegades amb passió.
Aquest assaig, escrit per Joan-Andreu Rocha, especialista en la relació entre les religions i el cinema, ens ofereix, de manera exhaustiva i accessible, una guia de referència de la manera en què les principals tradicions religioses del món avui dia (l’hinduisme, el budisme, el judaisme, el cristianisme i l’islam) estan representades a la gran pantalla i de com han integrat el llenguatge cinematogràfic en la seva manera de veure’s i narrar-se.
Perquè aprendre a descobrir els elements religiosos, tècnics i comunicatius que han alimentat les pel·lícules sobre les tradicions religioses és una bona manera d’afinar la nostra mirada sobre la influència cultural del mitjà cinematogràfic i d’acostar-nos des d’una altra perspectiva a les religions que ens envolten. Per això, aquest volum inclou una selecció de les 50 pel·lícules clau sobre aquestes grans tradicions religioses.