Cinema, religions i cultures

Un llibre de Joan-Andreu Rocha Scarpetta
Pròleg d’Enric Vendrell i Aubach
Viena Edicions, 2017 – 397 pàg.
BIB-ID 1554173509 – 791.4 ROC
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

Des dels seus orígens, el cinema ha sentit fascinació per les religions: les històries sagrades, els personatges sagrats, els misteris, les manifestacions del mal… I, a la inversa, les diverses tradicions religioses han mirat el cinema sovint amb interès, a vegades amb recel i a vegades amb passió.
Aquest assaig, escrit per Joan-Andreu Rocha, especialista en la relació entre les religions i el cinema, ens ofereix, de manera exhaustiva i accessible, una guia de referència de la manera en què les principals tradicions religioses del món avui dia (l’hinduisme, el budisme, el judaisme, el cristianisme i l’islam) estan representades a la gran pantalla i de com han integrat el llenguatge cinematogràfic en la seva manera de veure’s i narrar-se.
Perquè aprendre a descobrir els elements religiosos, tècnics i comunicatius que han alimentat les pel·lícules sobre les tradicions religioses és una bona manera d’afinar la nostra mirada sobre la influència cultural del mitjà cinematogràfic i d’acostar-nos des d’una altra perspectiva a les religions que ens envolten. Per això, aquest volum inclou una selecció de les 50 pel·lícules clau sobre aquestes grans tradicions religioses.

 

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s