El bar de l’AVE

Un llibre de Valentí Puig
Proa Edicions, 2017 – 307 pàg.
BIB-ID 1554216008 – N PUI
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

Gran observador social i escriptor brillant i mordaç, Valentí Puig és l’home idoni per fer aquest retrat de la societat catalana i espanyola d’avui. Amb el pretext d’un casament que posa en contacte una família que ha perdut el patrimoni en un plet familiar i una dinastia mallorquina enriquida amb el contraban i propietària d’un imperi financer, El bar de l’AVE presenta assessors financers, periodistes sense escrúpols, inspectores d’Hisenda, monges, cuiners innovadors i polítics antisistema a cavall de Barcelona, Madrid i Mallorca. Som a l’any 2015, temps de canvis socials i polítics, inflamacions independentistes i oportunitats postcrisi. Estil, lucidesa i humor en el millor Valentí Puig.

Valentí Puig (Palma, 1949) es va donar a conèixer com a prosista amb Bosc endins (1982) i com a narrador amb Dones que fumen (1983). Amb més de trenta llibres publicats, la seva obra literària abraça pràcticament tots els gèneres, de la poesia a la novel·la, passant per l’assaig periodístic i literari. Ha reunit la narrativa breu a Tot contat (2012). De la seva obra novel·lística destaquem Primera fuga (1997), La gran rutina (Premi Sant Joan 2007), Barcelona cau (2012) i La vida és estranya (2014). L’últim volum del seu dietari és Dones que dormen (2015).

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s