El cavaller Floïd

Un llibre de Genís Sinca
Proa Editorial, 2017 – 618 pàg.
BIB-ID 1554216114 – B 92 CEN
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

El nostre país és ple de personatges tan apassionats com poc coneguts. És el cas de J.B. Cendrós i Carbonell (Barcelona, 1916-1986), l’empressari del popular Floïd – el pioner dels after-shave -, però que sobretot és un dels mecenes i activistes culturals més importants que ha donat Catalunya. La implicació arriscada i personal de J.B. Cendrós, un dels cinc empresaris fundadors d’Òmnium Cultural l’any 1960, i la seva inflexibilitat a favor de la cultura catalana van permetre sota el franquisme la represa i el finançament directe d’institucions clau com l’Institut d’Estudis Catalans, la recuperació d’Edicions Proa o d’Aymà Editora.

Descobrir del talent de creadors com Terenci Moix i amic de Henry MillerCendrós va projectar i promoure el Premi Sant Jordi l’any 1959 i la tradicional Nit de Santa Llúcia, es va implicar en la Nova Cançó, en la creació de la Gran Enciclopèdia Catalana, en Banca Catalana, en el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i en una llista inacabable d’accions que han fet de Catalunya el país que és avui.

Rere l’aroma de Floïd, hi batega amb força un catalanista apassionat, protagonista d’episodis antològics com l’enfrontament cara a cara amb el ministre franquista FragaEl cavaller Floïd és la història desconeguda d’un home que, per sobre de tot, creia en el seu país i la seva gent.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s