Petita història del Parlament de Catalunya

Text: Lluís Pibernat, Alfred Reixach i Dànae Reixach
Il·lustracions de Pilarín Bayés
Editorial Mediterrània, 2005 – 16 pàg.
BIB-ID 1554172276 – I 328 PET
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

El Parlament de Catalunya és molt més que l’espai solemne on les diputades i els diputats fan lleis i controlen i impulsen l’acció de govern de la Generalitat. El Parlament és una institució viva formada per persones que representen els diferents interessos, idees i inquietuds de la població d’arreu de Catalunya i que amb el poder de la paraula miren de resoldre els problemes de la nostra societat i fer que tots els catalans i catalanes visquem millor.
Però el Parlament és encara alguna cosa més: és també un símbol de la nació catalana, i la seva llarga i accidentada història el converteix en un mirall on es reflecteixen algunes llums de la història del nostre poble.
Una història que ha de ser coneguda per les noves generacions de catalanes i catalans, ja que en el passat trobaran sempre explicacions per al present i eines per a afrontar els reptes del futur.
Així, aprofitant que la nostra cambra compleix vint-i-cinc anys d’activitat en aquesta nova etapa democràtica, hem volgut transmetre de manera senzilla i atractiva per als infants, adolescents i joves – i no tan joves – uns bocins de la història del Parlament.
Esperem que aquesta Petita història del Parlament de Catalunya resulti interessant per a les noves generacions de catalanes i catalans, que els serveixi per a ampliar els seus coneixements i que passin una bona estona llegint-la.
M.H. Sr. Ernest Benach i Pascual, President del Parlament de Catalunya

 

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s