Les cançons del 68

Un documental d’Albert Lloreta
Grup Enderrock, 2018 – 52 min.
Qualificació d’edats: tots els públics
BIB-ID 155417655 – DVD 784(467.1) LLO
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

Què tenen en comú Les rondes de vi de Jaume ArnellaQuè volen aquesta gent? de Maria del Mar BonetL’estaca de Lluís LlachLa fera ferotge d’Ovidi MontllorEl burgès de Pi de la SerraD’un temps, d’un país de RaimonNoia de porcellana de Pau RibaParaules d’amor de Joan Manuel SerratL’home dibuixat de SisaPetita festa de Toti Soler? La resposta és la collita del 1968, un any clau per entendre la cançó catalana. Les revolucions que es vivien a escala mundial – des del Maig del 68 a París, la Primavera de Praga o el sorgiment del moviment hippy nord-americà – també van ressonar als Països Catalans. Va ser la creació, edició i popularització d’una desena de cançons que s’han convertit en himnes populars, que han perdurat al llarg de 50 anys i que encara es canten avui en dia. El documental Les cançons del 68 parla d’aquestes cançons a través dels seus autors i intèrprets per descobrir una gènesi de la cançó catalana.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s