El diari blau de la Carlota

Un llibre de Gemma Lienas
Editorial Empúries, 2009 – 207 pàg.
BIB-ID 1554171501 – JN LIE
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

Has tingut mai un nòvio que et controli massa, que s’enfadi si surts amb les amigues, que t’envïi més de 25 SMS durant l’hora del pati i es posi gelós si parles amb els nois de la teva classe? Has tingut algun amic que hagi patit alguna mena de violència, psicològica o física, a l’escola o a casa?
Després de les aventures amb en Flanagan i en Koert, i amb ganes de prendre’s unes vacances sentimentals, la Carlota decideix començar un diari sobre la violència de gènere, un problema que fa segles que existeix però que només s’ha fet visible en els últims anys. A partir de testimonis que va recollint, alguns d’ells molt propers, i d’informació que rep, com sempre, de la seva mare, la seva àvia i la seva tieta Octàvia, la Carlota escriu aquest diari blau que teniu entre mans, i que també parla de la violència escolar i la violència infantil, que tenen mecanismes similars als de la violència de gènere.

El diari blau de la Carlota no és ben bé una novel·la ni un diari, sinó un llibre a cavall entre la ficció i la no-ficció que tracta aquestes formes de violència i ens ofereix recursos per defensar-nos davant de situacions de perill.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s