Racons de Lleida

Un llibre de Jordi Guardiola Florensa
Edicions de la Clamor, 2018 – 96 pàg.
BIB-ID 1554171420 – 908(467.12) GUA
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

Racons de Lleida, un viatge per estimar els nostres pobles.
Des d’Abella de la Conca fins a Vinaixa, primer i últim municipi de Lleida per ordre alfabètic. Des dels nuclis petits i amb pocs habitants fins a les capitals més poblades. Des dels 1.471 metres d’altitud de Lles de Cerdanya fins als punts més fondos del pla de Lleida. De les cases disperses de molts municipis del Solsonès, als carrers plens de vida de les ciutats dinàmiques. Del secà, al regadiu o a les terres climàticament humides. Dels pobles amb un passat més gloriós que el seu present, als llocs que han crescut amb el pas dels segles. De la pedra a la tova. Del bosc atlàntic als fruiters, passant per les oliveres i els cereals. Lleida és un territori vast i divers que, moltes vegades, no coneixem prou els mateixos que l’habitem. Aquest llibre no té vocació de guia de viatges. És una selecció fotogràfica subjectiva que tanca el cercle del projecte Lo meu poble que, durant nou mesos, va voler contribuir a donar a conèixer els 231 municipis lleidatans i, de passada, ajudar a fer créixer l’orgull del nostre patrimoni paisatgístic, arquitectònic i cultural a través de les pàgines de la revista Lectura.

Jordi Guardiola. Periodista. Presumeix de ser un dels pocs que poden dir que ha visitat els 231 municipis de la província gràcies a l’encàrrec que li va fer el diari Segre vinculat al concurs Lo meu poble. Abans d’això ja havia treballat en diferents mitjans del Grup Segre, des de Segre Ràdio, on va ser la veu de les transmissions dels partits de la UE Lleida durant setze temporades (1994-2010), passant per Lleida TV i el mateix diari Segre. Des del 2010 ha exercit el periodisme durant uns anys a Barcelona, a la Cadena SER i a 8TV, tot i que cada dia ha tornat a dormir a Lleida. Autor de la novel·la Sense partit (2011), actualment treballa a l’altra banda de la trinxera periodística com a director de comunicació.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s