Adéu a Berlín

Un llibre de Christopher Isherwood
Traducció de Jordi Arbonès i Josep Cornudella i Defis
Viena Edicions, 2016 – 289 pàg.
BIB-ID 1554217777 – N ISH
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

El Berlín dels anys trenta, mentre hi arrelava el nazisme.
«Sóc una càmera amb l’obturador obert», escriu Isherwood al començament de la novel·la. I, efectivament, amb una prosa directa i despullada d’artificis, el narrador, un jove britànic que fa classes d’anglès a Berlín, ens ofereix una col·lecció d’instantànies d’una ciutat que viu els seus últims anys de disbauxa i frenesí mentre sent com s’acosta la tempesta del Tercer Reich.
Aquest és un món d’ànimes a la deriva, en què els rics han de llogar les habitacions dels seus palauets, les prostitutes es barregen amb noies de casa bona i la virtut és un luxe que ningú no es pot permetre. Entremig, uns personatges inoblidables, com la rica hereva jueva Natalia Landauer, o l’aspirant a cantant de club nocturn Sally Bowles, en què es va inspirar el personatge principal de la cèlebre pel·lícula Cabaret (1972), protagonitzada per una esplèndida Liza Minnelli.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s