Presentació del llibre “Aigua, ànima”

ACTUALITZAT – Consulteu la crònica de la presentació (www)

aigua-animaL’Ajuntament de Sort us convida
presentació del nou llibre de poemes
de Josep Borrell

AIGUA, ÀNIMA

a càrrec de Ramon Porta, conferenciant,
i autoritats municipals

Divendres, 17 d’agost,
a les 7 de la tarda (19.00h)
a la Biblioteca Municipal de Sort
Av. Diputació, 20 (plànol)

El llibre

L’aigua és la nervadura del llibre, la deu que irriga tots els poemes. El poeta ha optat per transmutar-se en aigua, que com l’ànima, no té forma i es perfila pel continent. Podríem demanar-li al poeta si a la mitja vida som o ens agrada creure que som roca? Fos quina fos la resposta, ara el poeta es reconeix aigua. Però quines formes pren aquest element? L’aigua i l’ànima són riu amb capçalera, curs i desembocadura. Són gel i puja. Són cecla amb llit verdós. Són font, deu, toll. Fins i tot mar oberta. Aiguamolls amb canyissars. El poeta ens presenta la vida com una amalgama de medis, continents i limitadors, mitjans i instruments: el safareig, la molsa, el paraigua i les botes d’aigua, el xipolleig del bany ferest a la bassa. La humitat i l’amarament. La frescor. I molt especialment, com una declaració de principis, com un himne.
Font: Pagès Editors

L’autor

Josep Borrell Figuera, poeta i assagista (Mollerussa, Pla d’Urgell, 6 de març de 1954), molt vinculat al Pallars i especialment a la vila de Tírvia. Estudià al seminari de Solsona, a l’Estudi General de Lleida i a la Universitat Autònoma de Barcelona. A Lleida fou el creador del grup poètic La Gralla i la Dalla i de la revista literària L’Estrof. Ha treballat en la docència, ha estat vinculat a Òmnium Cultural i dirigí l’Institut d’Estudis Ilerdencs; en l’actualitat dirigeix els Serveis Territorials de Cultura a Lleida.
De la seva producció assagista destaquen Escriptors contemporanis de Ponent, 1859-1980 (1984), Tres poetes simbolistes: Josep Estadella, Jaume Agelet i Màrius Torres (1986) i La Renaixença a Lleida (1999). Com a poeta ha publicat, entre d’altres, els reculls Un adulat desig (1986), Rambla de tardor (1991), Molinet de vent (1996) i La mitja vida (2012).
Font: enciclopèdia.cat

1 Comment

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s