La promesa

Un documental de Karin Steinberger & Marcus Vetter
Alemanya, 2015 – 117 min.
BIB-ID 1554170953 – DVD 343 VET
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

El brutal assassinat de Nancy i Dereck Haysom va impressionar el món l’any 1985. Els Haysom eren gent adinerada de l’alta societat de Virgínia, i el gran interès mediàtic que va causar el cas va fer que fos el primer judici criminal retransmès en directe per televisió. La condemna de la seva filla Elizabeth a 90 anys de presó com a còmplice d’assassinat i la sentència a cadena perpètua per doble assassinat a Jens Soering, el xicot alemany d’Elizabeth, van trasbalsar la societat.
Una investigació recent, amb noves tècniques forenses, desacredita les proves clau que inculpaven Soering. Després de més de 30 anys a la presó, els nous indicis apunten cap a la seva innocència. Una tràgica història d’amor adolescent convertida en un thriller judicial: el misteriós cas de Jens Soering i Elizabeth Haysom.

La promesa és la tercera obra conjunta de Marcus VetterKarin Steinberger, després de El visionari, estrenat al DocsBarcelona el 2015 i Hunger (2009). De formació i ofici periodista, Steinberger és editora a la prestigiosa revista alemanya Suddeutsche Zeitung (SZ). Ella va ser qui va fer tornar a sortir a la llum el cas de Jens Soering el 2006 quan encara no tenia visibilitat a Alemanya i qui va proposar la producció del documental a Marcus VetterVetter ha treballat com a editor de televisió, productor i director des del 1994. Ha guanyat diversos premis internacionals i els seus films s’han exhibit a festivals de tot el món. Ha dirigit entre d’altres The Tunnel (1999), My Father the Turk (2006), Heart of Jenin (2008), premiat a Valladolid, o The Court (2012).

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s