La meva guerra (1936-1939)

Un llibre de Xavier Garcia
Garsineu Edicions, 2013 – 197 pàg.
BIB-ID 1554170665 – CL 92 GAR
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

Diari d’un soldat de la lleva del Biberó als fronts del Pallars
Com diu Xavier Garcia (fill) al pròleg: «Escrit a la manera de dietari, prenent notes sobre els distints fronts de guerra, entre març de 1938 i febrer de 1939, i després, fins al setembre, en els internaments de Vernet i de la Seu Vella de Lleida, és la crònica d’un de tants joves de la lleva del Biberó, enviats com xais a l’escorxador a matar i ser morts. En el seu cas, un jove arborat per la fe transcendent, per la fidelitat a l’esperit de Catalunya i a la classe treballadora, que va anar aprenent i estimant des del seu clos natal i familiar vilanoví, i que ell, des de l’autoexigència, va anar desenvolupant a través d’una formació en llengua, cultura i història catalanes, que va mantenir al llarg de la seva vida i que el va dur a una intensa activitat escrita i oral arreu del país.»

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s