El camí a l’escola

Un llibre de Rosemary McCarney amb Plan Internacional
Editorial Joventut, 2016 – 32 pàg.
BIB-ID 1554217104 – I 371 McC
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

Què fas per arribar a l’escola?
Si t’agradaria que el teu camí cap a l’escola a peu o en autobús no fos tan llarg, mira com van a escola cada dia molts nens de tot el món. N’hi ha milers que ni tan sols tindran mai l’oportunitat d’anar a escola. Per als que són prou afortunats com per poder-hi anar, el camí a l’escola sovint és llarg i perillós. Alguns nens fins i tot han de dur els seus pupitres, o bé carregar recipients feixucs plens d’aigua potable! Totes aquestes fotos sorprenents de nens enfrontant desastres naturals, creuant rius, ports de muntanya i cims vertiginosos subratllen el mateix: no importa com vagis a l’escola, el més important és arribar.
Cada imatge d’aquest bonic llibre de fotos per a joves lectors ens parla de la importància de l’educació i del compromís físic que els nens estan disposats a realitzar cada dia per aconseguir-la.

Rosemary McCarney dirigeix l’equip de Plan Internacional Canadà, on va ajudar a crear la important iniciativa «Per ser nena», i ha treballat per aconseguir un Dia Internacional de la Nena declarat per les Nacions Unides per celebrar la vida de les nenes i cridar l’atenció sobre els reptes específics als quals s’enfronten. És l’autora del supervendes internacionals Benvolguda Malala (Editorial Joventut, 2014), Because I am a Girl: I can change the world, i la sèrie de llibres Rosie the Red.

Fundada el 1937, Plan Internacional és una de les organitzacions internacionals de protecció dels drets de la infantesa més antigues i extenses del món per acabar amb la pobresa global. Com a entitat sense ànim de lucre independent, Plan té un únic objectiu: millorar la vida dels nens i les nenes. Plan treballa a 70 països de tot el món, entre d’altres, 51 països en vies de desenvolupament d’Àfrica, Àsia i Amèrica. Plan aspira a un món on tots els nens i nenes puguin desenvolupar tot el seu potencial, en una societat que respecti els drets i la dignitat de les persones.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s