Vetllada Literària amb Marta Alòs

El Club de Lectura de la Biblioteca Pública de Sort s’ha tornat a trobar per mantenir una xerrada distesa al voltant del món dels llibres, aquest cop amb Marta Alòs, autora de la novel·la Ulls maragda, que ha estat la triada pels integrants del Club per comentar-la en aquesta nova cita.

La primera incursió de Marta Alòs en la novel·la negra ha estat unànimament celebrada pels assistents a l’acte per l’originalitat de la trama, la naturalitat com es comporten els personatges protagonistes (la Núria Lamolla, l’agent Roure i el periodista Joan Serradell), amb diàlegs versemblants i creïbles, i els referents tant de Lleida com del Pallars que la fan propera als lectors, tot plegat embolcallat d’un important treball de documentació visible en les rutines del cos de Mossos d’Esquadra o els diàlegs en pallarès de les escenes al poble d’Alendo, a la Vall Ferrera.

També s’ha parlat de l’encert en la composició dels personatges; a més dels ja esmentats cal destacar el retrat de la bogeria d’en Rosendo Martínez, assassí confès de la Mariona Costa, l’elegància perversa del catedràtic Antoni Badia i la maldat manipuladora d’en Nicasi Companys. Altres aspectes destacats han estat la contraposició de trames que té el seu exemple més destacat en la història d’amor amb final viscuda per l’Amèlia Sorribas a la Lleida de principis del segle XX i que se’ns explica en forma de flashback, o la normalitat amb què s’incorporen a la novel·la les trames LGTBI, ja que, que en paraules d’una de les participants, «és molt adient que s’aprofiti qualsevol gènere literari per escriure sobre les relacions humanes, siguin quines siguin, perquè ajuden del tot a la normalització del col·lectiu LGTBI»

A més de compartir secrets de l’ofici i de la construcció de trames i personatges l’escriptora ens ha avançat que la història tindrà ben aviat continuïtat en un nou volum de la col·lecció Lo Marraco Negre de Pagès Editors en què l’agent Roure i el periodista Serradell uniran forces per treure a la llum la veritable natura del catedràtic Badia.

Agraïm a l’escriptora Marta Alòs que s’hagi desplaçat fins a Sort per participar en aquesta nova Vetllada Literària, i emplacem la resta d’assistents a la propera trobada, que tindrà lloc a mitjans desembre amb la novel·la Maria, guerra i pau de Josep de Moner en data per determinar.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s