Bitxos il·lustrats del Pirineu

Un llibre de l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques de la Seu d’Urgell
Edicions Salòria, 2016 – 124 pàg.
BIB-ID 1554168910 – CL I 595 BIT
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

Els bitxos del Pirineu
Aquest és el quart número de la col·lecció Boscart.
Des de fa 6 anys, hem investigat i il·lustrat ocells, flors i mamífers del Pirineu; aquest any toca el torn als diferents insectes habituals al nostre Pirineu.
He triat com a títol del llibre dedicat als insectes Els bitxos del Pirineu. Quantes vegades, estirats damunt d’un prat de muntanya, se’ns ha enfilat qualsevol insecte i de seguida la nostra resposta ha estat un: «Ui!, quin bitxo!…», tot espolsant-nos ràpidament: «fora, bitxo!», «quin bitxo més gran!», «aquest bitxo no l’havia vist mai!»… I un etc., etc., etc., sempre utilitzant el mateix mot per anomenar a tota una sèrie d’insectes, entre els quals hi ha els escarabats, les marietes, els banyarriquers, els corcs, les llagostes, els espiadimonis, les libèl·lules…
Com que els insectes solen fer bastant repelús, pocs són els que es paren a gaudir de les seves formes i colors. Jo, la primera que no. Poques vegades un insecte m’havia fet parar a observar-lo! Per això, s’ha fet difícil convèncer els alumnes de l’Escola de treballar sobre els bitxos. Després de la seva primera resposta, que indubtablement va ser un sonoríssim no, mica en mica ens vam anar endinsant en tot aquest món i mica en mica vam anar veient que la marieta no és l’únic escarabat bonic, sinó que n’hi ha uns quants que la superen en elegància de color i forma.
Com es pot veure en totes les il·lustracions, cada bitxo té les seves especials característiques que el fan únic. No tinc gaire més a dir, sinó que em sento sorpresa i emocionada davant del resultat obtingut. El que va començar com un treball més de l’Escola, ha resultat ser un fantàstic llibre.
Josepa Travé · Directora de l’Escola Municipal d’Art

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s