Mamífers il·lustrats del Pirineu

Un llibre de l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques de la Seu d’Urgell
Salòria Edicions, 2016 – 114 pàg.
BIB-ID 1554168767 – CL I 599 MEM
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

Aquest és el tercer número de la col·lecció Boscart. Des de fa 5 anys, hem il·lustrat i investigat sobre els ocells i les flors… i ara li toca el torn als mamífers, sempre des d’aquest marc tan entranyable que és el Pirineu.

Quasi tots els mamífers que hi ha reflectits en el llibre els trobem recorrent aquestes muntanyes que ens envolten. Malauradament, alguns estan extingits, d’altres han estat entre nosaltres fins fa relativament poc. D’altres, encara que havien desaparegut, sovint per la mà de l’home, ara aquest mateix està fent molts esforços fins i tot econòmics per tornar a reintroduir-los i conservar determinades espècies. També hi trobem una criatura màgica, el tamarro, molt arrelada a la nostra cultura popular. Com que no coneixem ningú que l’hagi vist, i sols comptem amb dades molt poc precises, l’hem col·locat amb els mamífers feristeles. Si fa falta, ja es rectificarà en el moment que calgui.

Les il·lustracions han estat realizades pels meus alumnes de l’Escola. Cadascun ha triat l’animal que li agradava i l’ha treballat. De vegades, ha calgut intercanviar-se l’animal, han esparracat molts dibuixos i han donat el tomb al full per tornar de nou a dibuixar. El resultat de totes les hores de treball és aquest llibre que vosaltres teniu al davant.

Jo crec que, al final, ha valgut la pena.

Josepa Travé · Directora de l’Escola Municipal d’Art

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s