Diccionari etnogràfic pallarès

Textos d’Isaac Beà
Il·lustracions de Sebastià Jordà
Pagès Editors, 2018 – 195 pàg.
BIB-ID 1554168541 – CL 804 BEA
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

A l’empara de diferents projectes i treballs de recerca naix aquesta obra difícil de catalogar. És un diccionari en el sentit que es presenta tot un seguit de paraules ordenades alfabèticament i se’n fa la descripció. Però al mateix temps és molt més que un diccionari, ja que, acompanyant cada paraula, hi trobem una petita història incorporada que ens la contextualitza. Una història relatada per pallaresos que l’any 2006 van participar en el projecte Aixalda, el qual pretenia recollir un testimoni lingüístic de tots els nuclis de població del Pallars Sobirà. Així, a part de l’explicació del lèxic propi del Pallars, també trobem en aquesta obra tot un seguit de relats breus que detallen el que en definitiva considerem com a cultura: història, tradicions, costums, llengua… Tot situat al Pallars i tot explicat pels mateixos pallaresos.

1554168541_signatura

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s