Sort y comarca Noguera Pallaresa

Un llibre d’Agustí Coy Cotonat
Garsineu Edicions, 2005 – 678 pàg.
BIB-ID 1554167515 – CL 946.023 COY
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

Agustí Coy i Cotonat va néixer a Sort l’any 1859. Va ser ordenat sacerdot el 1885. Després d’ocupar alguns càrrecs a la diòcesi d’Urgell, va ingressar al Vicariat Castrense. El 1891 va ser destinat a la guarnició de Girona i el 1914 va ser enviat a Barcelona, on va residir fins a la seva mort l’any 1920 després de passar per Sevilla, Cuba i Àfrica en destinacions militars.

Escriptor prolífic, a banda múltiples col·laboracions a La VanguardiaEl Noticiero Universal, deixà un bon nombre d’obres històriques i biogràfiques: Historia de la militar y soberana Orden Militar de San Juan de Jerusalén; Vilafranca del Penedés. Su historia y sus monumentos; Agustina Saragossa Doménech, heroína de los Sitios de Zaragoza, entre altres.

Sort y comarca Noguera Pallaresa, que en aquest volum es reprodueix en facsímil, és la seva obra més important i, sense cap mena de dubte, un dels llibres que més ha influït en la historiografia moderna del Pallars.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s