Canet: 36 (+12) hores de cançó i llibertat

Un llibre de Joan Ramon Mainat
Pròleg de Jordi Garcia-Soler
Edició actualitzada per Carles Sàiz i Xiqués i Joaquim Vilarnau
Enderrock Edicions, 2018 – 189 pàg.
BIB-ID 1554167416 – 785 MAI
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

Les Sis Hores de Cançó a Canet són el festival de música catalana més important que s’ha celebrat mai al nostre país i un dels fets més destacats en el camp de la mobilització popular als Països Catalans. Del 1971 al 1978 es van celebrar vuit edicions d’una trobada musical, social i política que va programar una setantena d’actuacions de 31 artistes i que va reunir més de dos-cents mil assistents al Pla d’en Sala. La iniciativa va ser liderada des d’un primer moment pel periodista Joan Ramon Mainat i el grup de Pioners de l’agrupament escolta de Canet de Mar, i posteriorment per l’empresa Pebrot Enterprises de La Trinca.

L’any 1977 l’editorial Edinform va presentar el llibre Canet, 36 hores de cançó i de llibertat, escrit i editat per Joan Ramon Mainat. La seva crònica, ampliada amb fotografies, documents gràfics i il·lustracions, explica al detall el festival: des de l’inici fins a les sis primeres edicions. Canet, 36 (+12) hores de cançó i de llibertat és una reedició actualitzada, publicada pel Grup Enderrock, quatre dècades després de la celebració de l’última edició del festival. Per a l’ocasió, l’historiador canetenc Carles Sàiz i Xiqués i el periodista Joaquim Vilarnau han ampliat el “llibre-reportatge” amb les dues darreres edicions (1977, 1978 i el X Aniversari del 1981), per deixar constància del que van ser i van significar les mítiques Sis Hores.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s