Presentació del llibre “Indrets d’una guerra”

L’Ajuntament de Sort i l’Editorial Bresca
es complauen a convidar-vos a la presentació del llibre

INDRETS D’UNA GUERRA
Cronologia del front del Pallars
Abril del 1938 – Febrer del 1939

Presentació a càrrec de Manel Gimeno i Llardén,
autor del llibre

Amb la participació de:
Raimon Monterde, alcalde de Sort
Pere Bàscones, regidor de Cultura
Alexandre Amat, editor

Divendres, 28 de desembre
a les 6 de la tarda (18.00h)
Sala d’Actes Hug Roger III
Oficina de Turisme del Pallars Sobirà
Camí de la Cabanera, 2 (Sort, Lleida)
Tel. 973 621 002Google Maps


El llibre – “Indrets d’una guerra”

Vuitanta anys després, quan el pes de la història és ja més fort que el record de la Guerra Civil – i els elements que conformaren la línia del front del Pallars es comencen a catalogar com a patrimoni històric en l’àmbit institucional -, és el moment de donar a conèixer i de treure de l’oblit els espais on succeïren aquells enfrontaments que ningú hauria volgut, però que van tenir lloc.

Cal salvaguardar la seva memòria i facilitar el seu coneixement per evitar, com ha passat en altres esdeveniments importants de la nostra història, que el temps i la poca informació no permetin saber amb certa exactitud i rigor el que va passar aquells anys a les nostres contrades. Aquest és el principal motiu d’Indrets d’una guerra: rescatar i donar a conèixer un dels aspectes menys coneguts del que fou la Guerra Civil al Pallars i saber què en queda actualment, abans que el temps i la mateixa natura l’arraconin definitivament.

Manel Gimeno presenta un treball profund i rigorós, elaborat a partir dels arxius militars, memòries de testimonis que ho van viure i diaris personals inèdits. Com a suport al seu treball, s’inclouen mapes, centenars de fotografies actuals que faciliten la localització de la línia del front i del que hi queda avui. Tot això ajuda a completar la trilogia que també confluí al Pallars durant la Guerra Civil: la revolució, la guerra militar i la repressió.

+info Bresca Editorial


L’autor –
Manel Gimeno i Llardén
(la Pobla de Segur, 1951)

Interessat en la Història, ha participat com a professor en diversos cursos i seminaris sobre la Guerra Civil i la construcció de les centrals hidroelèctriques dels rius Flamisell i Noguera Pallaresa.

En l’àmbit de la recerca, s’ha centrat principalment en la història del segle XX al Pallars i, més concretament, en el període de la Guerra Civil i l’aspecte econòmic de la postguerra a través de la indústria i el comerç.

És autor de diversos llibres i articles relatius a alguns dels episodis de la història del segle XX al Pallars. Les seves publicacions són:

Alguns dels seus articles han estat publicats a la revista L’Avenç (1987); Historia y vida (1989); Àrnica, l’article del qual fou premiat amb el XIII Premi Pica d’Estats en la vessant de “Mitjans locals” (2002); i Sàpiens (2004), entre d’altres.

+info Nació Digital (www)


Organitzen: Ajuntament de Sort · Bresca Editorial · Biblioteca Pública de Sort
Amb el suport del Consell Comarcal del Pallars Sobirà

1 Comment

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s