Nou Testament

Societat Bíblica Trinitària, 1999 – 279 pàg.
BIB-ID 1554167047 – 22 BIB
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

El Nou Testament, també dit Testament GrecEscriptures Gregues, és el recull de llibres de la Bíblia cristiana escrits després del naixement de Jesucrist. El terme català prové de la traducció del llatí Novum Testamentum, i aquesta del grec I Keni Diathiki, que significa “El Nou Pacte” o Testament. Aquest terme va ser utilitzat pels primers cristians per descriure la seva relació amb Déu, fent referència al “pacte nou” entre Déu i la Humanitat en oposició al “pacte antic” o Antic Testament, operat amb el poble d’Israel: Déu, que en temps antics havia establert la seva aliança amb aquest poble, va fer una nova i definitiva aliança amb la Humanitat sencera, mitjançant el seu Fill, Jesucrist, el qual, després d’anunciar la bona nova de la salvació, va ser condemnat a morir en creu i va ressuscitar al tercer dia.

Al voltant d’aquesta afirmació fonamental de la fe dels primers cristians va néixer el Nou Testament o Nova Aliança, un recull de vint-i-set escrits, redactats gairebé tots durant la segona meitat del segle I dC.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s