Al mateix riu d’Heràclit

Un llibre de Pep Coll
Proa, 2018 – 408 pàg.
BIB-ID 1554229084 – N COL
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

«Entrem i no entrem en els mateixos rius». O també: «No convé que els fills es comportin ni enraonin com els pares». I encara: «L’ordre del món: un munt de brutícia escombrada a l’atzar». Dos mil cinc-cents anys després de la seva mort, avui ressona amb més força que mai la veu de l’enigmàtic Heràclit, el filòsof que s’expressava amb sentències oraculars.

Fill de la família reial d’Efes, estava destinat a regnar, però va preferir el camí del pensament lliure. Va escriure una única obra, de la qual resten tan sols un centenar llarg de sentències. Ben poca cosa més en sabríem, si no fos pel manuscrit trobat l’any 1972 per un estudiant de Filosofia de la UB. La novel·la de Pep Coll ens endinsa en l’obra d’un savi que va viure la infantesa del pensament occidental, els inicis de la democràcia i el primer gran enfrontament entre Orient i Occident.


Pep Coll (Pessonada, Pallars Jussà, 1949) ha excel·lit com a novel·lista, amb títols com La mula vella (1989), El segle de la llum (1997), L’abominable crim de l’Alsina Graells (1999), El salvatge dels Pirineus (2005), Les senyoretes de Lourdes (Premi Sant Jordi 2007) i Dos taüts negres i dos de blancs (2013, premi de la Crítica, premi Crexells, premi El Setè Cel, premi Amat-Piniella i Prix Pyrénéen).

1 Comment

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s