El Pallars Sobirà

Un llibre de Joan Obiols
Edicions Salòria, 2018 – 232 pàg.
BIB-ID 1554165607 – CL 910 OBI
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

Viatge universal pel Pirineu. Per terres de… El Pallars Sobirà: Aigües braves i sort, entre la Pica d’Estats i l’Exposició Universal és una nova manera d’entendre el Pallars Sobirà. Ho fa com un recorregut per les grans àrees de la comarca: el Baix Pallars, el Mig Pallars i l’Alt Pallars. Ens descriu el paisatge natural i humà. Els homes i les dones del Pallars Sobirà d’avui, i també del Pallars Sobirà del passat que, d’alguna manera, han cisellat el Pallars Sobirà d’ara.

Són justament les converses amb la gent del país, reproduïdes al llibre, les que dibuixen al Pallars Sobirà real, amb tot el que té de positiu però també posant al descobert les seves febleses i contradiccions. El llibre se’ns mostra com una mena de fresc, salpebrat de converses, caçades a l’atzar pel carrer, de personatges anònims.

Esment a part mereix el text d’introducció, una petita joia literària, tota una declaració de principis, una confessió a ànima oberta. L’autor es despulla i es mostra en tota la seva humanitat. En aquesta introducció es pot llegir, en tot just cinc o sis línies, la més exacta anàlisi del que és el Pirineu, la seva societat, la seva economia i les seves perspectives de futur.

1554165607-SIGNATURA

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s