Història de la meva mort

Un film d’Albert Serra
Amb Vicenç Altaió · Lluís Serrat · Noelia Rodenas
Espanya, 2013 – 144 min.
Qualificació d’edats: +7
BIB-ID 1554165517 – DVD 791.4 SER
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

Història de la meva mort descriu un moment de transició entre el racionalisme de finals del segle XVIII i el romanticisme propi de principis del XIX, vist a través de la sexualitat i de la vida quotidiana. Dos personatges “històrics”, Casanova i el comte Dràcula, representen respectivament aquests dos mons.

La pel·lícula narra aquesta transformació: del llibertinatge sensual, lúdic, del món científic i racionalista del Segle de les Llums, poc a poc, i seguint el periple de Casanova, passem a un món romàntic de fosques pulsions sexuals, d’esoterisme, alquímia, sacrificis i morts.

Història de la meva mort comença en ambients artístics centreeuropeus i segueix les peripècies d’un Casanova madur, sempre acompanyat pel seu criat Pompeu, en terres septentrionals, en un petit poble de camperols rodejat de boscos frondosos on Casanova continua les seves aventures de seducció i les seves espectaculars conquestes sexuals. Amb l’aparició del comte Dràcula, però, l’ambient al poble es torna cada cop més tenebrós i terrible, fins a confluir de forma abrupta en l’estrany i misteriós desenllaç final.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s