De la resistència i la deportació

Un llibre de Neus Català
Memorial Democràtic, 2015 – 431 pàg.
BIB-ID 1554219290 – 940.53/.54 CAT
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

50 testimonis de dones espanyoles
Ravensbrück va ser el més terrible camp de concentració i extermini de dones i nens. Durant els seus sis anys d’existència milers de persones van trobar allà la mort més atroç. Les dones temien especialment l’explotació dels grups de treball fora del camp. Aquelles que no resistien el cansament acabaven a les càmeres de gas del camp central.

Neus Català va ser una de les poques supervivents de Ravensbrück i el seu testimoni i el d’altres tantes dones espanyoles ens ajuden a comprendre el seu patiment i la seva heroïcitat davant la brutalitat nazi. Com assenyala Manuel Vázquez Montalbán en el text que serveix d’entrada a De la resistència i la deportació, aquest llibre és un document imprescindible «per oferir un quadre coral de la cultura de l’emancipació».

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s