Premis Literaris Homilies d’Organyà 2018

Ajuntament d’Organyà, 2018 – 93 pàg.
BIB-ID 1554164987 – CL N PRE
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

Inclou el relat L’encortador de llops, de Josep Colom, obra finalista del Premi Pirineu de Narració Literària.

Presentació
El llibre que teniu a les mans conté les obres guardonades en els Premis Homilies d’Organyà corresponents a l’any 2018. Hi trobareu els relats guanyador i finalista del premi Pirineu de Narració Literària, els relats guanyadors dels premis Lletres de Dones, Joves Autors i Germans Espar i Tressens i el poemari guanyador del premi Josep Grau i Colell. Enguany han estat 193 els originals presentats a concurs en el conjunt dels premis, una participació mai assolida anteriorment, fet que ve a corroborar el prestigi dels premis i l’interès dels autors a participar-hi.

Organyà, referent de primer ordre en la història de la llengua catalana, acull amb entusiasme els premis que porten el nom de les cèlebres Homilies que l’historiador Joaquim Miret i Sans va descobrir, el 1905, a la rectoria de la vila. Vuit segles després d’aquell manuscrit, la llengua catalana, malgrat els atacs de què ha estat víctima al llarg del temps, continua ben viva en l’escriure, el llegir i el parlar de la gent.

El català és la llengua literària amb què s’expressen els gairebé dos-cents autors i autores que han participat en aquests premis i que han enviat les seves obres des d’Andorra, les illes Balears, Catalunya i el País Valencià. És la llengua vehicular a l’Escola Catalana, integradora i oberta alhora. És la llengua de l’administració nacional, territorial i local. I, sobretot, és la llengua d’ús quotidià al cafè, a la plaça, a l’ateneu.., allà on hi hagi gent amb ganes de comunicar-se. Organyà i les entitats convocants dels premis hi aporten el seu petit gra de sorra.

Els premis literaris Homilies d’Organyà s’encardinen amb la Fira del Llibre del Pirineu, que se celebra a la vila el primer cap de setmana de setembre. És la trobada d’escriptors, il·lustradors, editors, llibreters, bibliotecaris, arxivers… i, naturalment, lectors del territori i d’arreu en el marc del centre històric de la població i a recer de l’església col·legiata de Santa Maria, testimoni de les Homilies.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s