Crònica de la conferència “A passar pàgines”, de Cristina Simó

L’associació Dones Feministes del Pallars, amb el suport de la Biblioteca Pública de Sort i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, ha clos els actes commemoratius del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, amb la xerrada A passar pàgines, de Cristina Simó, gestora cultural i experta en Interpretació del Patrimoni amb clau de gènere, que ha tingut lloc aquesta tarda a l’Oficina de Turisme del Pallars Sobirà i que ha comptat amb l’assistència d’una trentena de persones.

La conferència, que ha començat amb la presentació de l’associació Dones Feministes del Pallars a càrrec de la seva presidenta, Núria Ferrando, ha consistit en un recorregut per la història de la literatura, amb el seu inici a les pintures de les coves de Chaubet, a França, a través d’una òptica feminista.

Això ha donat peu a presentar dones que mitjançant l’escriptura feien palesa la seva presència i reivindicaven la seva perspectiva, des de la poetessa Safo de Lesbos fins a autores dels nostres dies com Almudena Grandes o Virginie Despentes, tot detenint-se en altres figures de la història medieval catalana i europea (Duoda, Hildegarde Bingen…), en autores cabdals de finals del segle XIX (Charlotte Brontë, Caterina Albert…), teòriques del feminisme (Simone Beauvoir, Mary Nash…) o també, com a contrafigura d’una imatge de la dona feliçment superada, Pilar Primo de Rivera i la Secció Femenina del franquisme.

Les assistents a l’acte també han pogut compartir les seves propostes d’autores i lectures, algunes de les quals s’han recollit en una llibreta a la qual es podran continuar fent aportacions en el marc de l’exposició Llibres d’autora, que a partir de dilluns vinent i fins el 12 d’abril acollirà la Biblioteca Pública de Sort i en què s’hi podran trobar les darreres novetats bibliogràfiques al voltant de la dona i el fet femení i autores com les ja citades i també altres noms com Bel Olid, Natza Farré i Lola Vendetta.

1 Comment

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s