La dona alada i les feres del Cardós

Un llibre de Blanca Doya i Jan Lengua
Il·lustracions de Jordi Ciborro
Dibuixos dels alumnes de l’escola Els Minairons de Ribera de Cardós
Associació cultural, cívica i esportiva de les Valls de Cardós, 2018 – 61 pàg.
BIB-ID 1554165157 – CL I2 DOY
+info (www) / consulteu disponibilitat (ARGUS)

Mai és massa aviat per portar els nens i les nenes a caminar per la muntanya, com tampoc és massa tard perquè els avis i les àvies els acompanyin.

Mai un poble es podrà despoblar del tot, com tampoc mai es podran tancar els camins perquè ningú no hi pugui passar.

Mai sabrem qui té preferència, si la fauna domèstica o la fauna salvatge, com mai sabrem qui ensenya millor, si una mestra d’escola o una padrina a casa.

Mai sabrem si hagués estat millor protegir o explotar, cremar o sembrar, restaurar o començar de nou. Hidroelèctriques, mines, tallades de bosc, reserva de caça, parc natural, estació d’esquí, camp de golf… llocs de treball, benestar, progrés.

Mai sabrem si viurem més sans a la muntanya o si estarem més protegits al costat de l’hospital, ni sabrem perquè tenint-ho tot allà baix se’n va anar a viure allà dalt, on segons diuen no hi ha de res.

Gaudiu del més petit, del més proper, del més insignificant, perquè està aquí mateix, a la cantonada. I si et cal tornar-hi deu vegades, al final trobaràs allò que busques, sigui un búnquer, una llobatera, un forn de calç, unes dames coiffées, una petjada d’ós o tot junt. Perquè un padrí assegut al banc de casa t’explica tot allò que cal saber.

El conte de La dona alada i les feres del Cardós i les 18 passejades des dels seus pobles són un recull d’històries reals, barrejades amb la imaginació de Casa Rita de Cassibrós i dels companys de l’Associació cultural, cívica i esportiva de les Valls de Cardós. Les il·lustracions del Jordi Ciborro estan realitzades al damunt de l’escorça d’un arbre; els llibres del Xavier Sudrià són la base dels itineraris descrits; la maquetació de Núria Doya s’ha realitzat des de la ciutat gràcies a Internet, i tot el projecte ha estat possible per la confiança del Parc Natural de l’Alt Pirineu i dels ajuntaments de Lladorre, Esterri de Cardós i Vall de Cardós.

Al vostre ritme, comenceu el llibre per on vulgueu.

Pròleg · Blanca Doya Peroy, presidenta de l’Associació cultural, cívica i esportiva de les Valls de Cardós

1554165157-signatura

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s